We - CiaoViet Travel & Trading Company – the leading expert of airlines tickets service in Vietnam and all over the world. For domestic flights, We are representative & officilal agents for Jetstar Indochina Airlines & Vietnam Airlines. For international flights, We 'll serve you with the most convenient service with Eva, American Airlines, Silk Air, Thai Airways, Tiger Airways, Air Asia, Cathay Pacific, Dragon Air ... which transport you to all parts of the world. With a staff of dynamism, enthusiasm, responsible, ever studying abroad and experienced, We assure to supply you the best service of flights. For your good flights, contact with us!
vietnam tours
vietnam hotels
vietnam travel info
Tours For Vietnamese
TRẢI NGHIỆM NẾP SỐNG VĂN HÓA TẠI QUẢNG NAM
Code: CV - VNS04
Type tour: Tours For Vietnamese
Duration: 1 Day/0 Night
Price: Contact Us
Start date: Upon Request
Destination: Hoi An
End: Hoi An
Route: - Hoi An -
Summary: Trải nghiệm nếp sống văn hóa tại làng đúc đồng Phước Kiều, trường mẫu giáo, các làng làm tơ lụa, làm bông làng làm hương, đánh bắt và làng rau Trà Quế

Detailed itinerary:

CULTURAL EXPERIENCE PHUOC KIEU BRONZE CASTING VILLAGE, PRIMERY SCHOOL, SILK, COTTON, RICE PAPER, INCENSE MAKING, FISHING AND TRA QUE VILLAGE
08:00 AM. Pick up at your hotel and dive along the main road (highway 1) stop and visit Phuoc Kieu Bronze Casting village. The village makes products such as bells, gongs, gong-like musical instruments, incense burners, lamp holders, ancient vase and other bronze musical instruments. There musical instruments can make unique sounds due to a special technique of a combination of different types of metals used in the process of casting which only the skilled artisans can do. 
After we leave Phuoc Kieu Bronze Casting village we visit a primary school with 4-5 years old. You get the chance to see how they are taught. We stay here for 30 minutes, you can play around with the children and even try to teach them something, likecounting in the English. You will find that they are very enthousiatic about meeting the “strange” people from the other countries.
10:00 AM. From here we will take another short jouney to the silk making village. This village is famous for growing mulberry, breeding silkworms making silkcords and weaving. It is believed that nowhere else the silk is as fine it is here. In history in it"s most prosperous period, the silk- growingare was as much as 160 hectres and there were as many as 200 households engaged in this trade. Visiting this vilage visitors will have the opportunity to see with their own eyes different stages in the producton of these famous silk products.
11:30 AM. We will move on to the rice paper making village for lunch. There we will relax with the local people in their house until 1h30 pm. From here we can walk to the rice paper making place and see how the local people produce rice paper by hand. You are welcome to take photos. 
14:00 PM. We will take another short ride to the incense making village via a local road. In this incense making place you can take a look how the people make incense really quickly by hand, 8000 a day.
14:40 PM. On the way back to Hoi An we will take another short cut to Tra Que village. (Tra Que village is the main place where the local people grow all kinds of vegetables) for over 300 years this has been the main place where the local people grow all their vegetables. Now all the vegetable fromhere are supplied everywhere in Vietnam. 
15:30 PM. Back to another local road to the Ganh fishing village. In this village, you can see how the local people live and catch fish by fishnet and catch fish with a fishcan without hook and without bait…How?
17:00 PM. Back to your hotel. End trip.

----------------------------------------------------------
08:00 AM. Đón quý khách tại khách sạn và đưa đi dọc những con đường chính, dừng lại tại làng đúc đồng Phước Kiều. Đây là làng làm ra các sản phẩm như chuông, cồng chiêng, các loại dụng cụ trong âm nhạc, các lư hương, các bình hoa và các dụng cụ âm nhạc bằng đồng khác. Có dụng cụ âm nhạc có thể tạo ra âm thanh độc đáo do một kỹ thuật đặc biệt có sự kết hợp của các loại kim loại khác nhau được sử dụng trong quá trình đúc mà chỉ có bàn tay của các nghệ nhân lành nghề mới có thể làm ra.
Do trình độ thẩm âm, các nghệ nhân làng đồng Phước Kiều đều hiểu được âm sắc từng nhạc cụ của các dân tộc nên các sản phẩm làm ra đều có sức lan toả, nhất là trong các lễ hội văn hoá miền núi tỉnh Quảng Nam, Tây Nguyên... Sản phẩm làm ra của làng đúc Phước Kiều không chỉ là những nhạc cụ dân tộc mà còn có cả tượng, phù điêu và các mặt hàng trang trí khác. Trước đây, làng đồng Phước Kiều không chỉ sản xuất để phục vụ người dân địa phương mà có lúc đã xuất sang các tỉnh miền núi Campuchia, Lào các sản phẩm như lư đồng, đèn đồng...
Sau khi rời làng đúc đồng Phước Kiều, chúng ta sẽ đến thăm trường mẫu giáo của những đứa trẻ 4 đến 5 tuổi. Bạn sẽ có cơ hội chứng kiến cách những đứa trẻ được dạy dỗ như thế nào. Chúng ta sẽ ở lại đây khoảng 30 phút, chúng ta có thể chơi với những đứa trẻ và cố gắng dạy chúng một vài điều gì đó như một vài câu tiếng anh, chúng sẽ rất thích những điều đó.
10:00.Từ đây, chúng ta sẽ đi đến một nơi không xa, đó là nơi dệt lụa tơ tằm. Làng này nổi tiếng với việc trồng dâu và nuôi tằm.  Người ta tin rằng không nơi nào lụa lạ lại tốt như ở đây. Thời kỳ thịnh vượng nhất trong lịch sử của việc trồng dâu nuôi tằm thì có hơn 160 hecta đât được sử dụng để trồng dâu và có hơn 200 hộ gia đình tham gia trong việc này. Khi tới đây, du khách sẽ có cơ hội làm thỏa mãn được đôi mắt của mình với những giai đoạn sản xuất khác nhau trong việc làm ra các sản phẩm tơ lụa nổi tiếng này.
11:30 AM. Chúng ta sẽ di chuyển đến làng làm bánh tráng để dùng bữa trưa. Nơi đây, quý khách sẽ nghỉ ngơi, thư giãn trong những ngôi nhà của những người dân địa phương đến 1h30 chiều. Từ đây, chúng ta sẽ đi bộ để tới nơi làm bánh tráng và tận mắt chứng kiến cách người ta làm ra thứ bánh này.
14.00 PM. Chúng ta sẽ làm một chuyến đi ngắn tới làng làm hương thong qua một con đường bộ. Tại đây, quý khách có thể tìm thấy được người ta có thể làm ra một cây hương nhanh như thế nào và một ngày họ có thể làm ra được 8000 cây hương như vậy.
14:40 PM.Trên đường đến Hội An, chúng ta sẽ mất ít phút để đến với làng rau Trà Quế, nơi đây chính là nơi người dân địa phương trồng các loại rau củ quả từ hơn 300 năm nay. Bây giơ các loại rau củ quả này đã được dùng để cung cấp cho khắp mọi nơi trên đất nước Việt Nam.
15:30 PM. Chúng ta sẽ quay lại đường bộ để đến với làng Gành. Trong ngôi làng này, bạn có thể xem cách người dân địa phương sinh sống và bắt cá bằng lưới và bắt cá mà không dùng móc cũng như không dùng mồi.
17:00 PM.Quay trở lại khách sạn. Kết thúc chương trình.

 
TRẢI NGHIỆM NẾP SỐNG VĂN HÓA TẠI QUẢNG NAM
CV - VNS04